Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Hur ansöker jag?

Om du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist måste både du och din arbetsgivare ansöka till TRR. Det spelar ingen roll vem av er som ansöker först, vi behandlar ansökningarna när båda har skickats in.

Så här går ansökningsprocessen till

  1. Skapa ett konto för att ansöka, du får sedan ett e-postmeddelande med aktiveringsuppgifter.
  2. Aktivera kontot genom att logga in med de uppgifter du fått via e-post.
  3. Kontrollera att den information din arbetsgivare har skickat in är korrekt.
  4. Det tar max två veckor för TRR att handlägga din ansökan när både du och din arbetsgivare ansökt – därefter få du besked om den är godkänd eller inte.
  5. När din ansökan blivit godkänd får du och ditt företag en bekräftelse och information om vem som är din personlige rådgivare. Rådgivaren kontaktar dig för att boka in ett första möte.

Ansök så tidigt som möjligt efter att du har blivit uppsagd. Ansökan måste ha kommit in till TRR senast två år efter din sista anställningsdag. Läs mer om vilka kriterier du behöver uppfylla för att få stöd från TRR.

Ansök till TRR

Detta gäller vid konkurs

  • Om din arbetsgivare gått i konkurs och inte har möjlighet att betala ut lön finns en statlig lönegaranti som innebär att staten betalar din lön för en viss period.
  • Din sista anställningsdag regleras enligt LAS (Lagen om anställningsskydd) eller kollektivavtal.

Om du vill nyttja ditt efterskydd

Om du vill nyttja ditt efterskydd ska du inte göra en ny ansökan. Kontakta istället AGE-avdelningen på telefonnummer 020-877 877 eller e-post age@trr.se.

AGE även om du valt en annan leverantör

Om din arbetsgivare, ditt fackförbund eller du vill välja en annan leverantör än TRR har du fortfarande rätt till AGE under förutsättning att du uppfyller kraven. Kom därför ihåg att ansöka till TRR för att få din AGE-ersättning även om du har en annan leverantör.


Skriv ut Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet