Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Ansök om stöd till uppsagd

När ett företag säger upp personer på grund av arbetsbrist eller sjukdom, ska både arbetsgivaren och den uppsagda ansöka till TRR. Vi behandlar ansökningarna när båda har kommit in.

För att få rådgivning hos TRR ska den uppsagda ha arbetat i minst tolv månader under en sammanhängande tid på företaget, minst 16 timmar per vecka och vara tillsvidareanställd vid uppsägningstillfället. Den som blivit uppsagd på grund av sjukdom, det som rättsligt sett kallas för personliga skäl, kan få stöd av oss om uppsägningsbeskedet lämnats efter den 1 januari 2019.

 För att få del av vårt ekonomiska tillägg, Avgångsersättning (AGE), ska medarbetaren vara minst 40 år och arbetat fem år under en sammanhängande tid på ett TRR-anslutet företag. Läs om våra fullständiga villkor för AGE

Arbetsgivaren ska ansöka för alla medarbetare som sägs upp på grund av arbetsbrist eller ohälsa. Det gäller även dem som redan har fått ett nytt jobb. Annars gäller inte TRRs efterskydd

Ansökan görs via TRR.se. För arbetsgivare finns två ansökningsalternativ. 

Enskild ansökan för varje medarbetare eller en ansökan för flera medarbetare samtidigt via filuppladdning. Alternativ två används i regel vid mer omfattande uppsägningar.

Så fungerar ansökningsprocessen

  1. Skapa ett konto - du får sedan ett e-postmeddelande med aktiveringsuppgifter.
  2. Aktivera kontot genom att logga in med uppgifterna du fått via e-post.
  3. Arbetsgivare kan ansöka på två sätt:
    1. För en medarbetare i taget via ett webbformulär.
    2. Genom att fylla i TRRs Excelmall och sedan göra en filuppladdning i ansökningssystemet.
  4. TRR handlägger ansökan när både arbetsgivare och medarbetaren har skickat in sin ansökan. En komplett ansökan tar cirka fem arbetsdagar att handlägga. Därefter får båda parter besked om den blivit godkänd.

Handlingar som efterfrågas i ansökan till TRR

Ansök i tid

Arbetsgivaren kan ansöka till TRR när medarbetaren har blivit uppsagd eller riskerar att bli det. Ansökan ska komma in till TRR senast två år efter den uppsagdas sista anställningsdag.

Ansök till TRR

Val av annan leverantör

Om företaget väljer att inte använda TRRs tjänster för den uppsagda har ni rätt att välja en annan leverantör än TRR. Även om arbetsgivaren väljer en annan leverantör har medarbetaren dock fortfarande rätt till AGE och efterskydd för AGE. Efterskydd för rådgivning från TRR gäller däremot inte.


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet