TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Jag förstår

Anställ personal via TRR Matchning

När du behöver rekrytera nya kvalificerade medarbetare till din arbetsplats, använd TRRs kostnadsfria tjänst TRR Matchning.

TRR Matchning är en snabb och enkel tjänst för dig som behöver hitta nya medarbetare. Vi finns över hela landet. Hos oss får du kontakt med kvalificerade kandidater från en mängd olika yrkesområden och branscher.

Tjänsten är kostnadsfri för arbetsgivare och ditt företag behöver inte vara anslutet till TRR för att kunna använda den.

Det här får du via TRR Matchning:

Vill du ha mer information om TRR Matchning, kontakta oss:

Telefon: 020-877 870
E-post: kontakt@trr.se


Rekrytering med mer mod än CV

Magnus Forssén är molekylärbiolog med forskarbakgrund. Fastighetssnabben sökte en platschef inom fastighetsförvaltning i Umeå. Med proffsig vägledning från TRR Matchning vågade Fastighetssnabben se bortom CV:t och istället se personlighet och möjligheter. Det blev bingo!

Alla inblandade håller med om att den annorlunda rekryteringen blev rena fullträffen. Men Fastighetssnabbens HR-chef Pär Gussman, ler lite och medger att han och ledningen för företaget först undrade vad TRR egentligen höll på med:

TRR-rådgivaren Pia Oskarsson var säker på sin sak. Molekylärbiologen Magnus Forssén var rätt man för jobbet som platschef på Fastighetssnabben. Foto: Malin Grönborg– Att föreslå en person med en licentiatexamen i molekylärbiologi till ett jobb inom fastighetsförvaltning/ fastighetsskötsel? Men TRRs tydliga argument i kombination med min respekt för TRRs kompetens gjorde att vi hittade rätt medarbetare, säger han.

Tänk i nya banor

På en arbetsmarknad i stor förändring är det viktigt att tänka i nya banor när det gäller rekrytering. Där kom TRR-rådgivaren Pia Oskarssons fingertoppskänsla in. Hon var säker på sin sak: Magnus Forssén var rätt man för jobbet. Visst, han var molekylärbiolog vilket lät udda i sammanhanget – men han hade senast arbetat som teknisk chef på ett läkemedelsföretag med bland annat ansvar för fastigheter. Det gällde bara att få med sig Fastighetssnabben, ett företag som befann sig i ett expansivt skede.

– Min roll i det här blev att försöka övertyga dem om att Magnus var rätt person. Jag sa att ni måste träffa honom. Vi kompletterade även hans CV med praktiska kunskaper, så att de skulle se hans praktiska kompetens.

Förtroende för TRR

Strax innan han slutade sitt jobb på läkemedelsföretaget, kom han i kontakt med TRRs rådgivare.

– Precis innan jul hade jag bokat in mitt första möte med Pia Oskarsson och jag kände direkt stort förtroende för både henne och TRR. Det gjorde faktiskt alla på företaget. Man känner sig värdefull och är en resurs för dem.

Den första frågan var om han hade någon idé om vad han ville göra.

– Jag svarade att jag är intresserad av fastigheter och gärna vill vara ledare.

Pia Oskarssons förslag om jobbet på Fastighetssnabben blev hennes första – och enda. Magnus Forssén berättar:

– Det kändes helt perfekt. Det var mer eller mindre exakt vad jag ville syssla med. Men de var tydliga med att de var lite tveksamma till mig och min bakgrund.

Modig matchning

Fastighetssnabben hade fått något att fundera på.

– Jag tänkte att han de senaste åren ändå jobbat som teknisk chef och med fastigheter och dessutom tyckte han om att snickra och hade byggt om huset och tyckte om att jaga och... Han kanske är förankrad på jorden den där molekylärbiologen, funderade HR-chefen Pär Gussman.

Sagt och gjort. Magnus Forssén blev ny platschef i Umeå. 

Hela reportaget av Lena Nyblad Liljedahl finns i OM Magasin nr 2 2017. 
Starta din kostnadsfria prenumeration på OM Magasin

Foto: Malin Grönborg


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet