TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Matcha kompetensen på jobbmässa

TRR arrangerar jobbmässor på flera platser i landet – både i större och mindre omfattning. De största mässorna lockar drygt 30 utställare och 700 kandidater. Just nu sker alla aktiviteter digitalt.


TRRs jobbmässor riktar sig till företag som behöver rekrytera nya talanger i närtid. Här har du chans att snabbt knyta kontakt med arbetssökande tjänstemän från många yrkeskategorier och branscher. Kontakter som både kan vara intressanta idag och längre fram i tiden.

Förväntningarna på våra jobbmässor brukar vara höga och engagemanget stort – både bland utställare och besökare. Oftast får du ganska snabbt en bild av kandidaterna du möter. Finns engagemanget och drivet och hur kan just hen smälta in i din företagskultur och profilen du söker?

Många av våra kandidater är välutbildade, har lång yrkeserfarenhet och kan börja ett nytt jobb ganska omgående – bara rollen är den rätta.

På våra jobbmässor träffar du:

  • kvalificerade begåvningar med lång erfarenhet
  • tjänstemän med spännvidd och bakgrund från olika branscher
  • aktivt arbetssökande kandidater - tillgängliga i närtid.

Så går det till

Konceptet är enkelt. Väl på jobbmässan får du en egen plats och möjlighet att marknadsföra ditt företag, helt gratis! Med anledning av den rådande pandemin sker alla aktiviteter digitalt.

Telefon: 020-877 870
Adress: kontakt@trr.se


Scania: "Här hittar vi yrkesverksamma"

För Scania, världsledande leverantör av transportlösningar, är TRR en viktig samarbetspartner även vid rekrytering. På TRRs jobbmässor finns chansen att träffa rätt nya medarbetare med både erfarenhet och kompetens.

– Tillsammans arrangerar vi även riktade jobbmässor inom till exempel konstruktion, projektledning och inköp, berättar Mikael Englund. Foto: Magnus Liam Karlsson– Jobbmässorna har visat sig vara ett bra sätt att komma i kontakt med kompetenta och yrkesverksamma personer som också är tillgängliga för anställning i närtid, säger Mikael Englund, ansvarig för Scania Rekryteringscenter.

Scania har drygt 48 000 medarbetare, varav cirka 15 000 på huvudorten Södertälje. Med en rekryteringstakt om 1 500 medarbetare varje år, finns ett ständigt behov av medarbetare med rätt kompetens.

Lyckosam väg

Mikael Englund konstaterar att Scania har lätt att komma i kontakt med studenter via olika aktiviteter på lärosätena, men svårare att nå personer med yrkeserfarenhet. Då är TRRs jobbmässor en framgångsrik väg att gå.

– Vi deltar i de mer generella jobbmässor som TRR anordnar några gånger per år. Tillsammans arrangerar vi också riktade jobbmässor. Tidigare har det varit inom till exempel system, konstruktion, projektledning och inköp.

Ett första urval

Vid de riktade jobbmässorna gör TRRs rådgivare ett första urval bland de tjänstemän som finns inskrivna som arbetssökande och bjuder in personer med rätt profil och bakgrund. Ungefär 15 till 20 arbetssökande brukar delta. Här får de en chans att lära känna Scania och samtidigt presentera sig själva i korta intervjuer med Scanias rekryterare på plats.

– Det fungerar väldigt bra. Här finns kompetens, en vilja att hitta nytt jobb och vi hittar bra kandidater. Sedan är det alltid upp till rekryterande chef att träffa kandidaten och ta det slutgiltiga beslutet. En annan fördel är att vi skapar en positiv kännedom om Scania som arbetsgivare, säger Mikael Englund.

Foto: Magnus Liam Karlsson