TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Jag förstår

Om vårt stöd till uppsagda

TRR stöttar tjänstemän i privat sektor som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist. eller sjukdom. Det gör vi genom personlig rådgivning, TRR Studieersättning och Avgångsersättning (AGE).

Personlig rådgivning från TRR

  • För att få rådgivning hos TRR måste den uppsagde uppfylla villkoren för rådgivning, bland annat att ha arbetat på företaget i minst tolv månader, minst 16 timmar per vecka och vara tillsvidareanställd vid uppsägningstillfället. 
  • Alla klienter får en personlig rådgivare som stöttar dem på vägen mot en ny anställning eller start av eget företag. Våra rådgivare har lång praktisk erfarenhet av uppsägningar och rådgivning – de stöttar och utmanar sina klienter för att ge dem bästa möjliga förutsättningar att få ett nytt jobb.
  • Alla klienter får tillgång till vårt webbverktyg TRR Online. Där finns övningar och information både om att söka nytt jobb och om att starta eget företag.
  • TRR anordnar regelbundet gruppaktiviteter för våra klienter. Där får de bland annat möjlighet på att öva på att presentera sig inför en anställningsintervju och lära sig mer om LinkedIn.

Alla som blir uppsagda på grund av arbetsbrist är välkomna till oss. Sedan den 1 januari 2019 stöttar vi även de som blivit uppsagda på grund av sjukdom, det vill säga personliga skäl. Uppsägningen ska ha skett efter detta datum och den uppsagde ska ha accepterat uppsägningen. Det vill säga inte planera att driva någon typ av rättsprocess angående uppsägningen.

Avgångsersättning AGE

Avgångsersättning (AGE) är en ekonomisk ersättning som komplement till a-kassan. För att ha rätt till AGE måste den uppsagde ha en lön på minst 27 100 kr, vara över 40 år och ha arbetat i mer än fem år på TRR-anslutet företag. Läs mer om villkoren för AGE.

TRR Studieersättning

TRR Studieersättning gäller studier på minst en termin. Studierna ska syfta till att öka möjligheten till nytt jobb och påbörjas efter den 1 januari 2019. Ersättningen kan ges under maximalt fyra terminer till den som har fyllt 40 år. Läs mer om villkoren här


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet