TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Tips och råd för arbetsgivare

Här samlar vi artiklar, tips och råd som kan stötta dig som arbetsgivare i ditt omställningsarbete.

I nystartade TRR Forum på Linkedin kan du som är chef, jobbar inom HR eller är fackligt förtroendevald diskutera framtidens arbetsliv och arbetsmarknad. Nätverka med experter inom olika områden och få inbjudan till exklusiva träffar och events. Välkommen till TRR Forum


 • Vikten av ett snyggt avslut

  Uppsägningsprocessen behöver du som arbetsgivare hantera metodiskt och klokt. Annars kan den leda till både osämja och dåligt rykte.


 • Branscherna som går starkt

  Coronapandemin har satt hela vårt samhälle på prov. Men trots det tuffa läget och stor osäkerhet så finns också ljus och hopp med nya arbetssätt, förbättrad miljö och framför allt branscher som behöver rekrytera. Tre av TRRs regionchefer ger pepp och framtidstro – det finns jobb att söka.


 • Rusta chefer för förändring

  Ingenjörs- och designföretaget Afry har liksom de flesta företag påverkats av den exceptionella situation som råder i corona-pandemin. De har rustat sina chefer för förändring med TRRs digitala workshop om chefsrollen vid omställning. Marie Vennström, sektionschef i Gävle, var en av deltagarna.


 • Webbinarium: Så stöttar TRR i omställning

  Hur påverkas svensk arbetsmarknad av pandemin och hur kan TRR stötta företagsledare och chefer? I Svenskt Näringslivs webbinarium om stöd till ledare i omställning, berättar Erica Sundberg, operativ chef på TRR, hur vi kan hjälpa till.


 • Trygg ledning gav lyckad omställning

  In i det sista gjorde de kunderna nöjda och jobbade för fullt. Medarbetarna på Com Hems kundservice i Örnsköldsvik höll flaggan i topp när verksamheten lades ner.


 • Inspiratören Johan Åberg vårdar relationer

  Johan Åberg, vd och grundare för snabbväxande kommunikationsbyrån Next State är en reflekterande ledare. Han söker självinsikt och jobbar med sin personliga utveckling för att träna sig att vara modig som ledare.


 • Omställning steg för steg

  Den enda vi vet säkert om framtidens arbetsliv är att det kommer att förändras och att alla vinner på en väl genomförd omställning. Utmaningen är att hantera uppsagda medarbetare med respekt och värdighet och samtidigt se framåt och få dem som är kvar att känna engagemang efter en stor förändring. Följ med på en omställning steg för steg.


 • Sätt stopp för skvallret i tid

  Det skvallras på alla arbetsplatser, även om vi inte tror att vi själva gör det. Löst prat kan skapa en vi-känsla, men leder lika gärna till förtal och mobbning. Så här hanterar du skvaller på arbetsplatsen


 • Tajt grupp peppar chefer

  Uppsagd tjänsteman är en sak. Uppsagd chef en annan. Men båda har sin plats hos TRR. TRR Chef är ett skräddarsytt koncept för uppsagda chefer. För Montse Maresch, tidigare global marknadschef på Ikea Group, blev det början på något nytt.


 • 5 tips för bättre koll på omvärlden

  Snabb, digital och föränderlig är nyckelord på arbetsmarknaden i dag och framöver. Här är fem goda råd från TRRs omvärldskoordinator Åsa Thambert på hur du håller dig uppdaterad om vad som händer, vilka kompetenser som efterfrågas och hur du håller dig i takt med utvecklingen


Föregående 
Sida 1 av 5
12345
Nästa