TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Jag förstår

Om vårt stöd till uppsagda och arbetsgivare

TRR stöttar uppsagda tjänstemän och arbetsgivare i privat sektor. De uppsagda får tillgång till personlig rådgivning och vårt webbverktyg TRR Online. Arbetsgivare får möjlighet att gå på seminarier.

Så stöttar TRR uppsagda

  • Alla uppsagda får en personlig rådgivare som stöttar dem på vägen mot en ny anställning eller start av eget företag. Våra rådgivare har lång praktisk erfarenhet av uppsägningar och rådgivning – de stöttar och utmanar sina klienter för att ge dem bästa möjliga förutsättningar att få ett nytt jobb.
  • Alla uppsagda får tillgång till vårt webbverktyg TRR Online. Där finns övningar och information både för att söka nytt jobb och för att starta eget företag.
  • TRR anordnar regelbundet gruppaktiviteter för våra klienter, där får de bland annat möjlighet att öva på att presentera sig inför en intervjusituation och lära sig mer om Linkedin.
  • För att få rådgivning hos TRR måste den uppsagde uppfylla villkoren för rådgivning, bland annat ha arbetat på företaget i minst tolv månader, minst 16 timmar per vecka och vara tillsvidareanställd vid uppsägningstillfället. 

Avgångsersättning AGE

För att ha rätt till AGE måste den uppsagde ha en lön på minst 27 100 kr, vara över 40 år och ha arbetat i mer än fem år på sin arbetsplats. Här kan du läsa mer om de fullständiga villkoren för AGE. Den uppsagde behöver inte vara medlem i facket för att ta del av rådgivning eller AGE, men företaget måste vara anslutet till TRR.

TRR Studieersättning

TRR Studieersättning gäller studier på minst en termin. Studierna ska syfta till att öka möjligheten till nytt jobb och påbörjas efter den 1 januari 2019. Ersättningen kan ges under maximalt fyra terminer till den som har fyllt 40 år. Läs mer om TRR Studieersättning

Så stöttar TRR arbetsgivare

  • Rådgivning när företaget står inför omställning – kan ske per telefon eller under besök på arbetsplatsen.
  • Stöd under hela processen – från första indikationen på att en omställning kan bli aktuell tills uppsägningen är genomförd.
  • Kompetensutveckling i form av seminarier kring omställning – både öppna och specialutformade för ledningsgrupp, chefer och HR-personal.
  • Tjänsten TRR Matchning när företaget behöver rekrytera.

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet