Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Tips och råd för förtroendevalda

Här samlar vi artiklar, tips och råd för fackligt förtroendevalda inför omställning.

Många av artiklarna har publicerats i vårt nyhetsbrev TRR Info. Starta en prenumeration på nyhetsbrevet så får du löpande tips och information från TRR.


 • Ge aldrig upp

  Det uppmanar Liselott Klinth, projektledare på TRRs utvecklingsavdelning, en av dem som har arbetat fram TRRs metod för omställning vid ohälsa. Hon konstaterar att det inte alltid är lätt, men att det brukar gå bra – om man inte ger upp.


 • På andra sidan väggen

  Att bli uppsagd och samtidigt må dåligt, fysiskt eller psykiskt, blir en extra påfrestning. Men Boel Färjh hittade en ny väg i yrkeslivet på andra sidan väggen och utmattningen. Nu jobbar hon 75 procent och har stenkoll på stressnivån.


 • Facket på Telenor om frivillighet

  Att låta medarbetarna själva välja om de vill stanna kvar eller gå vidare i sitt yrkesliv blir allt vanligare när företagen behöver genomföra en omställning.


 • TRR gav framtidstro

  När omställningen var ett faktum var TRRs informationsträff och seminarier för fackliga representanter och chefer ett stort stöd på Schneider Electrics utvecklingsenhet i Malmö. TRR förmedlade kunskap, trygghet och framtidstro, säger...


 • Fem goda råd för fackligt förtroendevalda i en omställning

  TRRs rådgivare Cecilia Gunnarsson i Göteborg ger tips om vad du som fackligt förtroendevald bör tänka på vid en omställning.


 • Vad kan jag säga om TRR

  Här tipsar vi om vad du som fackligt förtroendevald kan säga till dina medlemmar om TRR, ifall någon frågar.


 • Checklista vid omställning

  Som fackligt förtroendevald finns det vissa saker du kan göra när företaget står inför en förändring. Här har vi samlat några tips för dig som är fackligt förtroendevald.


 • Tydlighet och skriftlig information gör gott

  Det säger Ingemar Öhlund, klubbordförande för Unionen på Stora Enso i Hyltebruk. Här har arbetsstyrkan och produktionen halverats de senaste tre åren. Omställningarna har varit tuffa och rollen som facklig representant desto viktigare,...


 • TRRs nya vd Lennart Hedström: Facket är en viktig partner

  Lennart Hedström är ny vd för TRR och efterträder Carl-Gustaf Leinar. Han hoppas kunna bidra med branschkunskap och synsättet att ”alltid skapa ett värde för våra kunder”.


 • Ta jämställdhet på allvar

  Trots att all forskning visar att meritokrati* ger både ökad jämställdhet och högre lönsamhet, ser verkligheten annorlunda ut. Amanda Lundeteg är vd för stiftelsen Allbright, som arbetar för att förändra hur vi rekryterar och hur vi ser ...


 
Sida 1 av 3
123
 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet