Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Om TRR

TRR Trygghetsrådet stöttar uppsagda tjänstemän, arbetsgivare och fackligt förtroendevalda inom privat sektor.

Vi är en icke vinstdrivande stiftelse med över 40 års erfarenhet av omställning. Vårt mål är att tiden från ett arbete till ett annat ska bli så kort, effektiv och meningsfull som möjligt.

  • TRRs uppdrag är att skapa framgångsrika förändringsprocesser för de anslutna företagen och deras medarbetare. Vi strävar mot att tiden från ett arbete till ett annat ska bli så kort och meningsfull som möjligt.
  • Stiftelsen bildades 1974 och ägs av arbetsgivarförbunden inom Svenskt Näringsliv och fackförbunden inom PTK.
  • Vi har cirka 240 medarbetare och finns på drygt 40 platser över hela landet, huvudkontoret ligger i Stockholm. Cirka 35 000 företag med 950 000 medarbetare är anslutna till TRR.
  • Vi gör det möjligt för företag och fack att arbeta med en enda leverantör för alla uppsagda – såväl tjänstemän som arbetare. Stödet till arbetare erbjuds via vårt dotterbolag Startkraft.
  • TRRs verksamhet bygger på omställningsavtalet mellan fackförbunden inom PTK och arbetsgivarförbunden inom Svenskt Näringsliv. Våra tjänster finansieras genom en avgift om 0,3 procent av företagets lönesumma.

Avtalet gäller i huvudsak tjänstemän som är anställda inom PTKs avtalsområden. På vissa företag finns undantag där avtalet även gäller anställda som omfattas av avtal med LO-förbund eller tjänstemannaförbund utanför PTK, till exempel Posten, Telia och Vattenfall.


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet