Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Frivillig rörlighet skapar dynamiskt arbetsliv

TRR Trygghetsrådets seminarium i Almedalen den 5 juli var fullsatt till sista plats. Seminariets paneldeltagare var överens om att rörlighet är bra, men det är individen själv som måste ta initiativet.

Hur ofta ska jag byta jobb? Och vad krävs för att hålla sig ajour och attraktiv på arbetsmarknaden? Det var några av frågorna som debatterades i paneldiskussionen på seminaret, som gick under rubriken "Släpp taget - Byt jobb i tid", där flera representanter från olika delar av arbetsmarknaden deltog.

Många vill byta

Claes Åberg, tillförordnad vd på Trygghetsrådet och för dagen moderator, inledde seminariet med att konstatera att så många som 1,8 miljoner svenskar vill byta jobb, men tvekar. Han berättade också att förre statsministern Fredrik Reinfeldt propagerar för att vi, och resten av Europas befolkning, ska jobba tills de blir 75-80 år.

—  80 år har blivit det nya 60, sa Claes Åberg.

—  Det land som bäst sköter omställningen på arbetsmarknaden är vinnare, konstaterade Martin Linder från Unionen.

—  Många vill göra något annat i yrkeslivet, men har inte riktigt modet. Ett av de verktyg vi använder i vår rekryteringsprocess är LinkedIn, berättade Fredrik Hillelson, grundare av rekryteringsföretaget Novare.

—  Våra cirka tre miljoner svenska medlemmar på LinkedIn byter jobb för sällan, kommenterade Oscar Rydman från LinkedIn.

Fler äldre får jobb

Statistik från TRR visar att fler och fler uppsagda tjänstemän över 50 år får nytt jobb.

—  Åldersfascismen håller på att försvinna. Det är lättare att vara äldre och det är lättare att vara kvinna 50 plus än man 50 plus, sa Fredrik Hillelson.

—  Vi måste skicka nya signaler och fokusera på kompetens i stället för tid på jobbet, sa Carola Lemne, vd Svenskt Näringsliv.

Politiker kan underlätta

Vad önskar ni av politikerna för att få fart på rörligheten? frågade Claes Åberg panelen.

—  Digitaliseringen ställer krav. Kanske ska vi ha en omställningsminister, replikerade Martin Linder.

Carola Lemne lyfte fram ökad rörligheten på bostadsmarknaden:

—  Om det blir lättare att flytta får vi en större rörlighet på både bostads- och arbetsmarknaden.

Personligt ansvar

En deltagare i publiken frågade vad som krävs av den enskilde individen i framtiden.

—  Ett stort personligt ansvar. Vi måste vara mera själviska, svarade Fredrik Hillelson.

—  Våga prova nytt ofta, betonade Carola Lemne.

—  Ett enkelt sätt att börja är att skriva ett kort och bra cv. Ett säljande cv är viktigt i rörlighetsprocessen, menade Fredrik Hillelson.

I panelen

I paneldiskussionen deltog Fredrik Hillelson, vd rekryteringsbolaget Novare, Carola Lemne, vd Svenskt Näringsliv, Martin Linder, förbundsordförande PTK, ordförande Unionen och Oscar Rydman, senior relationship manager, LinkedIn.

Relaterad information

Ladda ned eller beställ TRRs nya rapport "Släpp taget" - en bok om rörlighet på arbetsmarknaden.

Publicerad: 2016-07-06

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet