Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Nyfiken personal framtidens framgångsfaktor

Sverige har idag den starkaste arbetsmarknaden för tjänstemän sedan tiden före finanskrisen. Företag har till och med svårt hitta arbetskraft och arbetslösheten ligger på några få procent.

Det framkom under TRR Trygghetsrådets seminarium om arbetsmarknadsstatistik i Almedalen den 6 juli. I samband med det välbesökta seminariet, släppte TRR sin halvårsstatistik för 2016.

—  Arbetsmarknaden för tjänstemän är urstark. Den starkaste sedan 2007. Det senaste halvåret har antalet uppsagda tjänstemän minskat med 20 procent, berättade Claes Åberg, marknadschef och tillförordnad vd för TRR.

Ljusnar för äldre

Totalt 82 procent av alla uppsagda tjänstemän som fått nytt jobb det senaste halvåret har fått lika eller högre lön. Och andelen över 50 som fått nytt jobb fortsätter att stiga, enligt TRRs statistik.

—  Det personliga nätverket är oerhört viktigt för ett nytt jobb. Alla har ett nätverk men kanske inte utnyttjar det, sa Bo Altinius, regionkoordinator på TRR.

—  Arbetsmarknaden är så het att var femte rekrytering misslyckas eftersom företagen inte hittar rätt arbetskraft. Flaskhalsar uppstår och företagen skriker efter arbetskraft, sa Carina Lindfelt från Svenskt Näringsliv, som ingick i paneldiskussionen.

—  Vi uppmanar våra medlemmar att byta jobb. Idag gör 25 procent det, men vi vill ha en högre siffra, menade Camilla Frankelius från Sveriges Ingenjörer.

Aktuella trender

Hur ska vi underlätta rotationen på arbetsmarknaden? frågade en i publiken.

—  Kompetensutveckling som leder till ökad rörlighet är oerhört viktigt för en god arbetsmarknad, svarade Camilla Frankelius.

—  På mindre orter kan det vara bra med e-learning, menade Carina Lindfelt och Claes Åberg på TRR, som modererade debatten, anser att sociala nätverk och samarbete stärker individen.

Kompetens slår ålder

Vad är viktigt för att vara anställningsbar?

—  Nyfikenhet. Ålder är fullständigt ointressant, svarade Carina Lindfelt.

—  Vi ser att företagen efterfrågar äldre med erfarenhet. Det är en trend inom Sveriges Ingenjörer, menade Camilla Frankelius.

Relaterad information

Läs pressmeddelandet om TRRs halvårsstatistik

Publicerad: 2016-07-07

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet