Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Rörlighet nyckelord inför framtiden

Varför byter vi jobb så sällan och vad beror det på? Frågan diskuterades vid ett seminarium som TRR Trygghetsrådet bjöd in till idag 21 juni. Här presenterades även TRRs nya bok ”Släpp taget”.

— En vanlig kommentar TRR får från de vi stöttar till ett nytt jobb är, "det här skulle jag ha gjort för länge sedan", berättar Calle Leinar, vd på TRR och moderator under paneldebatten på dagens seminarium.

Två omstartare

Birgitta Persson och Hans Winzell, både omstartare, intervjuas i TRRs nya bok "Släpp taget". Hans Winzell, som intervjuas i TRRs nya bok, uttryckte sig så här på seminariet:

— Jag fick en automatisk knuff när jag blev uppsagd från Ericsson. Visst hade jag funderat på att byta jobb, men inte riktigt vågat ta steget. Nu inser jag vilken skillnad det blir.

Birgitta Persson, även hon en omstartare som intervjuas i boken, förlorade sin post som kommunalråd i Överkalix, men hittade ett nytt jobb som bilförsäljare:

— Det är viktigt hur man "stänger dörren" från ett jobb man lämnar. Vem vet, kanske öppnas dörren igen och nya chanser ges, säger hon.

Bra smörjmedel

Rörlighet på arbetsmarknaden fungerar som smörjmedel. Den är en förutsättning för kompetensutveckling och för att få nya grupper i arbete.

Paneldeltagaren Fredrik Hillelson, vd på rekryteringsföretaget Novare, menar att det är viktigt att få folk att våga byta jobb:

— Vi skulle må bra av att inte vara trygghetsnarkomaner. Många blir lyckligare när de byter jobb och inte går i gamla fotspår.

Kompetens slår ålder

Anneli Nordström, ordförande i regeringens analysgrupp "Arbetet i framtiden", höll med Ann-Sofi Sjöberg, teamchef på TCO, om att lagen om anställningsskydd, LAS, tappat i betydelse.

— LAS är inte största problemet. Tryggheten ligger inte i det jobb du har utan i det du kan få, menar Ann-Sofi.

— Vi måste sluta gräva ned oss i skyttegravarna. Både facket och arbetsgivarna behöver jobba för en större rörlighet. Tack och lov håller åldersfascismen på att försvinna från arbetsmarknaden. Det är enklare för äldre med erfarenhet att byta jobb, anser Fredrik Hillelson.

Björn Scheele, från Yrkeshögskolan, slog ett slag för förenklade villkor för distansutbildning.

— Det underlättar för många. Kortare utbildningar borde också erbjudas. Alla har inte behov av att utbilda sig i flera år. Ibland räcker det med en komplettering.

Paneldeltagarna var överens om att rörlighet och anpassning är nyckelord inför framtiden för den som vill hitta ett nytt jobb. Likaså nätverkande och närvaron i sociala medier.

Relaterad information

Läs och beställ boken "Släpp taget"

Publicerad: 2016-06-21

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet