Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

TRR i Almedalen 2016

TRR Trygghetsrådet är som vanligt på plats i Visby under Almedalsveckan den 3-10 juli. Under veckan arrangerar TRR två egna seminarier och öppnar för debatt med boken ”Släpp taget”.

Tisdag 5 juli

Släpp taget - Byt jobb i tid!

Med utgångspunkt från TRR Trygghetsrådets nya bok "Släpp taget" diskuterar vi rörligheten på arbetsmarknaden. Det är idag ett större handikapp att ha jobbat 20 år på samma arbetsplats än att ha fyllt 55 år.

Glöm guldklockan! Byter vi inte jobb ofta har varken vi som arbetstagare eller samhället i stort någon lysande framtid. Trygghet idag är att ha rätt kunskaper och utbildning - inte att ha varit länge på en arbetsplats.

Rörlighet på arbetsmarknaden är en framgångsfaktor. I boken deltar flera personer som i krisen att bli uppsagd såg en möjlighet till att sadla om och byta jobb.

I diskussionen om rörlighet deltar Fredrik Hillelson, vd rekryteringsbolaget Novare, Carola Lemne, vd Svenskt Näringsliv, Martin Linder, förbundsordförande PTK, ordförande Unionen och Oscar Rydman, senior relationship manager, LinkedIn. Claes Åberg, tf vd, TRR Trygghetsrådet, presenterar boken och modererar samtalet.

Tid: 10.30–11.30
Plats: Hamngatan 3, 2 tr
Moderator: Claes Åberg, marknadschef och tf vd, TRR Trygghetsrådet
Arrangör: TRR Trygghetsrådet

Dryck och smörgås serveras.


Onsdag 6 juli

Trender på arbetsmarknaden för tjänstemän

Dagsfärsk statistik för andra halvåret presenteras. Blir fler eller färre uppsagda? Hur många över 50 har fått nytt jobb? Och håller den starka arbetsmarknaden för tjänstemän i sig?

Deltar i panelsamtalet gör Carina Lindfelt, avdelningschef, Svenskt Näringsliv, Camilla Frankelius, förhandlingschef Sveriges Ingenjörer samt Bo Altinius, regionkoordinator och regionchef, TRR Trygghetsrådet.

Tid: 10.30–11.30
Plats: Hamngatan 3, 2 tr
Moderator: Claes Åberg, marknadschef och tf vd, TRR Trygghetsrådet
Arrangör: TRR Trygghetsrådet

Dryck och smörgås serveras.

Publicerad: 2016-06-15

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet