Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Nya utbetalningsperioder för AGE

Nu ändras utbetalningsperioderna för avgångsersättning (AGE). Syftet är att du ska få en bättre överblick över din ekonomi. Dessutom kan TRR göra automatiska utbetalningar av ersättningen.

Tidigare betalades AGE ut varannan ersättningsmånad. Från och med den 15 maj ändras ersättningsperioderna.

  • Första utbetalningen gäller 30 ersättningsdagar.
  • Alla övriga utbetalningar sker var tionde ersättningsdag.

Precis som tidigare kommer AGE även framöver att betalas ut i förskott.

Lämna samtycke

Skälet till att den första utbetalningen omfattar 30 ersättningsdagar är att du ska ha en rimlig ekonomi i väntan på eventuell a-kassa och inkomstförsäkring.

— De nya utbetalningsperioderna för AGE överensstämmer med a-kassans och inkomstförsäkringarnas perioder. Det ger en bättre överblick över samtliga ersättningar. Den som dessutom lämnar samtycke via TRR Online till att TRR får hämta uppgifter från a-kassan får sina AGE-utbetalningar automatisk, säger Lennart Alfredsson, chef för TRRs AGE-sektion.

Vid automatisk utbetalning av AGE behöver du bara meddela att du är arbetslös när anställningen tar slut för att din AGE löpande ska betalas ut.

— Tidigare var alla tvungna att rapportera in sina uppgifter och a-kasseunderlag inför varje utbetalningstillfälle. Den som lämnar samtycke till att vi får hämta in uppgifterna direkt från a-kassan kan ägna den tiden till att fokusera på sitt jobbsökande, säger Lennart Alfredsson.

Gäller arbetssökande

I dagsläget berörs endast arbetssökande med rätt till Avgångsersättning (AGE) av de nya utbetalningsperioderna. Målsättning är att du som har startat eget företag eller deltar i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd på sikt också ska omfattas av de förändrade utbetalningsperioderna.

Relaterad information

Läs mer om Avgångsersättning (AGE)
Läs mer om ekonomisk ersättning vid arbetslöshet

Kontakt

Eventuella frågor som rör de nya utbetalningsperioderna för AGE, besvaras av TRRs AGE-sektion

 

Publicerad: 2016-05-11

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet