Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Fler uppsagda får högre lön på nya jobbet

Antalet uppsagda tjänstemän som söker TRR Trygghetsrådets stöd har ökat med 21 procent första kvartalet 2017. Ökningen beror främst på Ericssons neddragningar, säger TRRs vd Lennart Hedström till Ekot.

Överlag fortsätter arbetsmarknaden för tjänstemän att vara god.

Lennart Hedström— De visar sig bland annat genom att de som kommer från Ericsson får jobb rekordsnabbt. Tittar man på Göteborg till exempel så är de uppe i 39 procent av dem som lämnade Ericsson som redan har fått nya jobb, säger TRRs vd Lennart Hedström till Ekot.

TRRs arbetsmarknadsstatistik för första kvartalet 2017 visar också att var tredje uppsagd får högre lön på sitt nya jobb, vilket är fler än tidigare.

— Det indikerar att man under en viss period varit anställd under sitt marknadsvärde. Det tycker jag sätter fingret på frågan om den låga rörligheten på svensk arbetsmarknad. Att byta jobb är absolut ett alldeles utmärkt sätt för den som vill ha högre lön, understryker Lennart Hedström i inslaget.

Lyssna på inslaget i Ekot

Läs TRRs pressmeddelande

Publicerad: 2017-04-18

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet