Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Fler uppsagda över 50 får nytt jobb

Antalet uppsagda tjänstemän i Sverige fortsätter minska. Och andelen över 50 år som får nytt jobb fortsätter öka. Och många av tjänstemännen får också en högre lön på sitt nya arbete. Det visar färsk halvårsstatistik från TRR Trygghetsrådet.

Statistiken för första halvåret 2018, visar att Sverige fortsätter ha en av de mest starka perioderna på arbetsmarknaden för tjänstemän.

– Vi har verkligen en stark arbetsmarknad för tjänstemän. Våra prognoser visar att för helåret i år kommer färre än 10 000 tjänstemän söka vårt stöd. Det är den lägsta siffran på 20 år, säger TRR Trygghetsrådets vd Lennart Hedström.

Allt fler av de uppsagda tjänstemännen som får nytt jobb är över 50 år. I hela riket är ökningen elva procent. I Stockholmsregionen 20 procent, i Västra Götaland 15 procent och i Skåne två procent.

– Fler borde därför ta ett ökat ansvar för sin anställningsbarhet, byta jobb oftare, och på det sättet nyttja sitt värde på arbetsmarknaden på ett aktivare sätt, säger Lennart Hedström.

Läs TRRs pressmeddelande

Publicerad: 2018-07-03

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet