Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Nytt omställningsavtal förbättrar TRRs stöd

TRRs styrelse har tagit beslut om förändringar i omställningsavtalet som kommer att förbättra TRRs erbjudande.

De största förändringarna blir att vi nu kommer att kunna stötta klienter som blivit uppsagda på grund av sjukdom samt ett utökat ekonomiskt stöd, TRR Studieersättning, till dem som behöver studera för att komma vidare till sitt nästa jobb.

Lennart Hedström, vd TRR– För de tjänstemän som TRR stöttar till nytt jobb är det här en fantastisk möjlighet att kunna utbilda sig mitt i livet, säger Lennart Hedström, vd på TRR. Att med en ekonomisk trygghet i ryggen få möjlighet till kompetensutveckling som möter de krav som framtidens arbetsmarknad kommer att ställa är något som tjänstemännen kommer att få stor nytta av.

TRR Studieersättning kan ges under maximalt fyra terminer till den som fyllt 40 år. Tillsammans med studiestöd från CSN ska studieersättningen ge ekonomisk utfyllnad upp till 70 procent av tidigare lön under termin 1 och 2, därefter upp till 50 procent under termin 3 och 4.

– TRR kommer också att få ökade möjligheter att stötta de som blivit uppsagda på grund av sjukdom, och med vår inarbetade metodik och specialister inom området så är vi väl förberedda, fortsätter Lennart.

Nedsatt avgift för företag

Avgiften för anslutna företag kommer även att nedsättas under en period med 0,3% av lönesumman. Bakgrunden till förändringarna är att TRR länge haft ett överskott av kapital och diskussioner har förts om hur vi kan ge kunderna mer värde för pengarna.

Ändringarna gäller från den 1 januari 2019.

För mer information, kontakta TRR på 020-877 877

Publicerad: 2019-01-11

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet