Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Oldfluencer för en dag

Pensionären och modebloggaren Svante Nybyggars har ett instagramkonto med tiotusentals följare. Under en dag fick han i egenskap av oldfluencer guida ”framtidspraon” Anita Saming i konsten att vara en äldre influencer.

Tidigare i år presenterade TRR rapporten "Framtidens arbetsliv är här" och i samband med det tio nya framtidsyrken som är på väg att etableras. Det handlar om allt från vertikalodlare till oldfluencer. Samtidigt gavs intresserade på Linkedin chansen att ansöka och testa ett av dessa framtidsyrken under en dags framtidsprao.

Svante Nybyggars, foto: Max NordanåkerSvante Nybyggars fick agera handledare i egenskap av oldfluencer. Hans grej är att köpa kläder på nätet och i London som han sedan poserar i på Malmös gator och lägger ut på sin blogg och instagram.

Han ser sig inte själv riktigt som en oldfluencer, en titel han uppfattar som riktad mot äldre, eftersom han framförallt har en yngre följarskara.
– Det är mer generationsöverskridande och handlar om att visa att äldre fortfarande kan vara med.

Svante berättar vidare att han inte har något kommersiellt syfte och han ser inte oldfluencer som ett yrke.
– Jag är tveksam till att det skulle kunna bli ett yrke. Det är mer ett intresse. Däremot tror jag vi kommer få se fler äldre influencers, säger han.

I slutet på mars fick han besök av Anita Saming som nappat på att framtidspraoa som oldfluencer. De gick runt och besökte butiker och diskuterade hur hon skulle kunna använda instagram. Svante tyckte det hela var väldigt givande. Även Anita var helnöjd.
Anita Saming– Det här med att leva i nuet och gå framåt kändes väldigt uppfriskande. Bara för att man är gammal behöver man inte vara uträknad, säger hon.

Fick du blodad tand? Tänker du satsa på att bli en oldfluencer?
– Såklart blev jag inspirerad! Jag inser dock att det tar tid att bygga något intressant som oldfluencer som berör många, men absolut har jag med mig olika idéer varje dag som just nu marinerar i skallen. Något kommer jag att bygga, det vet jag.

Fakta

Svante Nybyggars
Ålder: 68
Bor: Malmö
Yrke: Pensionär, tidigare copywriter
Favoritplagg: Militärinspirerat
Instagram: @theurbanhippieswe
Antal följare: Drygt 41 000


Anita Saming

Ålder: 61 år
Bor: Fruängen, Stockholm
Yrke: Journalist

 

 Foto: Max Nordanåker (bild på Svante)

Publicerad: 2019-05-15

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet