Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Står ert företag inför en förändring?

Dra nytta av andras erfarenheter och stöd. Bli medlem i TRR Forum! En aktiv grupp på Linkedin för dig som är chef, arbetar med HR eller är facklig representant.

I TRR Forum får du chans att dela erfarenheter och diskutera frågor om framtidens arbetsliv. Exklusivt för TRRs kunder bjuder vi också in till kostnadsfria nätverksträffar, events och föreläsningar över hela landet.

I forumet pågår en aktiv och bra dialog där medlemmarna delar erfarenheter och kunskap med varandra dagligen. I dagsläget har gruppen cirka 2 700 medlemmar från hela landet.

Här har forumets moderator Jan Paulusz valt ut ett axplock från innehållet under de senaste tre veckorna.

Kvinnors jobb på väg att försvinna?
Marina Åman, vice ordförande Unionen:
"Unionen släppte nyligen sin konjunkturrapport, och ett intressant, och på många sätt skrämmande perspektiv, är hur ojämställt digitaliseringen och automatiseringen riskerar att drabba tjänstemännen. Lite förenklat kan man säga att de tjänstemannajobb som ligger i täten för automatiseringen idag i hög utsträckning innehas av kvinnor, medan de jobb som driver på utvecklingen inom IT och automatisering innehas av män."

Läs hela rapporten på unionenopinion.se

Vad är kompetensbaserad rekrytering?
Astrid Svedérus, HR Manager, Mogi Sales:
"Jag delade häromdagen ett inlägg som ifrågasätter bilden av kompetensbaserad rekrytering som en perfekt metod. Jag menar att det finns utmaningar med arbetssättet som är viktiga att ta hänsyn till, t.ex. kompetensernas abstrakta natur och subjektiviteten i flera av de urvalsmetoder som ofta används."

Läs mer här

Delad kunskap – dubbelt värd
Marianne Zetterblom, chefredaktör Arbetsliv och kommunikatör Prevent:
"Kompetensutveckling stärker individen och företagens konkurrenskraft i en omvärld där den tekniska utvecklingen går i ett rasande tempo. Men måste kompetensutveckling alltid vara lika med en extern kurs och hur gör man egentligen för att skapa ett klimat och en arbetsorganisation där man lär av varandra i vardagen?"

Läs mer här

 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet