Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Pressmeddelanden

 • Fler kvinnor än män i nytt jobb i Skåne

  Andelen uppsagda tjänstemän i region Skåne ökar med 17 procent under årets första tre kvartal jämfört med samma period förra året.  Andelen kvinnor som får nytt jobb är högre än för männen. 45 procent av de som fick nytt jobb var kvinnor – 39 procent män.

  Publicerad: 2018-10-17
 • Stockholm bäst i landet att ge 50 plussare nytt jobb

  Andelen 50-59 åringar av de som blivit uppsagda och fått ett nytt jobb i Stockholmsregionen ökar under årets första tre kvartal. Ökningen är 17 procent jämfört med samma period förra året och innebär att Stockholm är bäst i landet bland storstadsregionerna att ge äldre tjänstemän ny anställning. Elva procent fler än samma period förra året fick dessutom en högre befattning  i sitt nya jobb än de haft tidigare.

  Publicerad: 2018-10-17
 • Flest kvinnor i nytt arbete i Västra Götaland

  I Västra Götaland har andelen uppsagda tjänstemän som sökt stöd från TRR minskat med 10 procent de senaste tre kvartalen i år jämfört med samma period förra året. Trenden att fler över 50 år får nytt jobb håller i sig – ökar med 15 procent. I denna grupp är det flest kvinnor som får nytt jobb.

  Publicerad: 2018-10-17
 • Fler kvinnor får nytt jobb, högre lön och befattning

  Arbetsmarknaden för tjänstemän fortsätter att vara stark  - färre tjänstemän sägs upp. Men nedgången planar ut - i tredje kvartalet i år mot samma period förra året är nedgången 3 procent. Tendensen att fler kvinnor än män fick  både högre lön och befattning på nya jobbet än året innan håller i sig. Det är också fler kvinnor än män som kommer i nytt arbete efter att de blivit uppsagda.

  Publicerad: 2018-10-17

TRR i media

 • journalisten.se: Uppsagda journalister kan få studierna betalda

  15 januari, 2019 Den som sägs upp från arbetet kan nu få ekonomiskt stöd från Trygghetsrådet (TRR) för att studera. Dessutom kan den som sägs upp på grund av sjukdom få ersättning från...

  Publicerad:  2019-01-15
  Källa:  journalisten.se
 • atl.nu: Anna Karin Hatt om att ta över LRF

  Uppväxten på ett lantbruk lärde LRFs blivande VD Anna Karin Hatt att ska det bli något gjort får man inte vara rädd för att göra det själv.

  Publicerad:  2019-01-14
  Källa:  atl.nu
 • personalledarskap.se: ”Ta det inte personligt”

  Efter 25 år hos samma arbetsgivare blev Anna-Maria Ekblad uppsagd på grund av arbetsbrist. När den första chocken lagt sig tog hon möjligheten att prova nya saker i livet.

  Publicerad:  2019-01-14
  Källa:  personalledarskap.se
 • ingenjoren.se: Uppsagda tjänstemän kan få studiestöd

  Ekonomiskt stöd som ger 70 procent av lönen för den som blivit uppsagd. Det är ett av flera nya villkor i omställningsavtalet för privatanställda tjänstemän som börjar gälla nu.

  Publicerad:  2019-01-14
  Källa:  ingenjoren.se


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet