TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Jag förstår

Pressmeddelanden

 • 2019 - ett tuffare år för tjänstemännen

  Antalet uppsagda tjänstemän som sökte stöd hos TRR ökade med 29 procent 2019, jämfört med året innan. Framför allt är det i storstadsregionerna som arbetsmarknaden försämrats. Samtidigt går det snabbare för tjänstemän att få ett nytt arbete, starta eget eller satsa på en kompetenshöjande utbildning.


 • Linkedin allt viktigare för nytt jobb

  Linkedins betydelse för att hitta nytt jobb har ökat markant de senaste åren. Det framgår av TRRs Rekryteringsenkät 2019. Den visar också att det mer analoga sättet att ringa fortfarande uppskattas av dem som rekryterar.


 • Studieersättning ger boom för utbildning

  Allt fler uppsagda tjänstemän väljer att studera – på ett år är ökningen i hela Sverige drygt 60 procent. En viktig anledning är att TRR, en aktör inom omställning och arbetslivscoachning, har infört studieersättning sedan den 1 januari i år. Av dem som väljer att studera väljer flest yrkeshögskola.


 • Uppsägningarna bland tjänstemän ökar

  Brexit, handelstullar och politisk osäkerhet i världen är några faktorer som påverkar svensk ekonomi och arbetsmarknad. Det speglar sig även i TRR, Trygghetsrådets statistik. Antalet uppsagda tjänstemän fortsätter att öka. Under årets tredje kvartal ökade antalet uppsagda tjänstemän som sökte stöd från TRR med 30 procent jämfört med samma period förra året.


 • Uppsägningarna fortsätter öka – 22 procent fler sökte stöd av TRR

  Även under årets andra kvartal ökade antalet uppsagda tjänstemän som sökte stöd från TRR. Ökningen är 22 procent andra kvartalet i år jämfört med samma period förra året. Därmed fortsätter den försämring av arbetsmarknaden för tjänstemän som tog sin början vid årsskiftet 2018-2019. Bakom neddragningarna står bland andra branscher som handel och konsumentvaruföretag.


 • TRR i Almedalen – fokuserar på framtidens arbetsliv

  Under årets Almedalsvecka djupdyker trygghetsrådet TRR i temat framtidens arbetsliv. Hur ställer vi om för att klara morgondagens utmaningar i form av artificiell intelligens?  Det är ett av flera seminarier TRR anordnar. Nytt för i år är att rådgivare kommer att finns på Visbys gator för att ge tips om nya jobb.


 • Rekordökning av uppsägningar i Västra Götaland

  Sveriges tjänstemän möter nu tuffare tider på arbetsmarknaden. En rekordökning i uppsägningar står Västra Götaland för under årets första kvartal – en ökning med 46 procent sedan första kvartalet förra året. Statistiken från TRR visar också att yngre snabbare får nytt jobb än äldre – skillnaden är fem månader.


 • 38 procent fler sades upp i Skåne

  Arbetsmarknaden för tjänstemän i Skåne har hårdnat betydligt under årets första kvartal jämfört med samma period förra året. Ökningen av uppsägningar är 38 procent – 600 personer förlorade jobbat under första kvartalet. Samtidigt visar ny statistik att för en 25-åring tar det i genomsnitt fyra månader att hitta nytt arbete och för 60-plussarna elva månader.


 • Fler sägs upp i Stockholm

  Andelen uppsagda tjänstemän har ökat med 29 procent första kvartalet i år jämfört med samma period förra året. Arbetsmarknaden i storstadsregionen Stockholm följer i stort samma mönster som för riket i sin helhet. En arbetslös tjänsteman i Stockholm behöver i snitt 8 månader för att ordna nytt jobb.


 • Trendbrott – uppsägningar ökar med 26 procent

  Nu är det tuffare tider för tjänstemännen. Färsk statistik från trygghetsrådet TRR visar att 26 procent fler blev uppsagda och sökte TRRs stöd under första kvartalet 2019, jämfört med motsvarande kvartal förra året. Statistiken visar också att yngre behöver kortare tid att hitta nytt jobb än äldre.


Föregående 
Sida 1 av 13
Nästa 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet