TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Pressmeddelanden

 • TRR och Microsoft stärker svenska tjänstemäns digitala kompetens

  Många har förlorat sina jobb under den pågående pandemin. Antalet uppsagda tjänstemän som sökte stöd hos omställningsaktören TRR under 2020 ökade med 62 procent jämfört med 2019. Statistik från första kvartalet 2021 visar något färre uppsagda men även att betydligt fler tjänstemän kommer ut i ny sysselsättning. Dessutom fortsätter trenden mot att fler uppsagda tjänstemän väljer studier och då inom informations- och kommunikationsteknik. Därför startar TRR och Microsoft AB nu ett samarbete med syftet att stärka den digitala kompetensen bland tjänstemän.


 • Ljusning för uppsagda tjänstemän

  Färre tjänstemän inom det privata näringslivet har blivit uppsagda under första kvartalet 2021 jämfört med samma kvartal förra året. Under samma period har drygt 50 procent fler tjänstemän fått en positiv lösning med stöd av TRR och trenden att fler uppsagda väljer att studera fortsätter. Det visar årets första arbetsmarknadsstatistik från omställningsaktören TRR.


 • Så klarar sig uppsagda tjänstemän i krisbranscherna

  Över 3 500 uppsagda tjänstemän inom branscherna hotell och restaurang, turism och flyg har sökt stöd av TRR under pandemiåret. Nära hälften av dem har redan hittat en ny sysselsättning. TRRs arbetsmarknadsstatistik visar även att allt fler tjänstemän inom de utsatta branscherna har börjat studera och att majoriteten av dem har valt att skola om sig.


 • Rätt stöd ger kraft till nya entreprenörer

  Majoriteteten av de som startar eget (88%) är mycket nöjda eller tillfreds med sin tillvaro som företagare. Närmare 63 procent av företagarna anger att de ser en potential för företaget att växa. Det visar en undersökning som TRR har gjort bland personer de har stöttat till att starta företag under åren 2016-2018.


 • Antalet uppsagda tjänstemän nästan på samma nivåer som under finanskrisen

  Pandemin har slagit hårt mot det privata näringslivet med liknande varselnivåer och uppsägningar som under finanskrisen. En summering av inflödet av antalet uppsagda tjänstemän under 2020 hos omställningsaktören TRR visar på en ökning med 62 procent jämfört med 2019. Andelen tjänstemän som går vidare till en positiv lösning är fortsatt hög. Majoriteten gick under året vidare till ny anställning och av dem som väljer studier väljer majoriteten att skola om sig till ett nytt yrke.


 • Omställningsmönster på den privata arbetsmarknaden 2020 – digital pressträff 14 januari

  Välkommen till en digital pressträff den 14 januari. Trygghetsfonden TSL och TRR presenterar omställningssiffrorna för 2020 tillsammans med en analys av arbetsmarknaden och en jämförelse med finanskrisen 2009. Tillsammans står vi för omställningsstöd till större delen av det privata näringslivet – ca 100 000 företag och närmare 3 miljoner medarbetare.


 • Rekordmånga skolar om sig

  Coronapandemin fortsätter att påverka svensk arbetsmarknad. Under årets tredje kvartal ökade antalet uppsagda tjänstemän som sökte stöd hos TRR med 89 procent jämfört med samma period förra året. En tydlig trend är att fler väljer att skola om sig.


 • Nytt nationellt initiativ lyfter skolan

  Omställningsaktören TRR och Beredskapslyftet inleder ett samarbete för att få fler lärare till Sveriges skolor. Initiativet blir Beredskapslyftets första nationella projekt och målet är att få fler att omskola sig till läraryrket.


 • Här finns jobben 2020

  Coronapandemin har satt hela Sverige på prov. Trots det tuffa läget och osäkerheten på arbetsmarknaden, finns också ljus och hopp med nya sätt att jobba och branscher som behöver rekrytera. TRRs statistik ger en klar bild över vilka yrken där flest tjänstemän hittar nytt jobb under pandemin.


 • Positiv lösning för 9 av 10 tjänstemän mitt i coronakrisen

  Coronakrisen har skapat rekordstora varsel och uppsägningar. Under perioden 1 mars till 31 maj 2020 sökte dubbelt så många uppsagda tjänstemän omställningsstöd via TRR jämfört med 2019. Men det finns flera jobb att söka och många väljer att kompetensutveckla sig. Från den 1 mars har 89,2 procent av tjänstemännen berättigade till stöd hos TRR gått vidare till nytt jobb, utbildning eller startat eget.


Föregående 
Sida 1 av 15
Nästa