Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Pressmeddelanden

 • Fler kvinnor än män i nytt jobb i Skåne

  Andelen uppsagda tjänstemän i region Skåne ökar med 17 procent under årets första tre kvartal jämfört med samma period förra året.  Andelen kvinnor som får nytt jobb är högre än för männen. 45 procent av de som fick nytt jobb var kvinnor – 39 procent män.


 • Stockholm bäst i landet att ge 50 plussare nytt jobb

  Andelen 50-59 åringar av de som blivit uppsagda och fått ett nytt jobb i Stockholmsregionen ökar under årets första tre kvartal. Ökningen är 17 procent jämfört med samma period förra året och innebär att Stockholm är bäst i landet bland storstadsregionerna att ge äldre tjänstemän ny anställning. Elva procent fler än samma period förra året fick dessutom en högre befattning  i sitt nya jobb än de haft tidigare.


 • Flest kvinnor i nytt arbete i Västra Götaland

  I Västra Götaland har andelen uppsagda tjänstemän som sökt stöd från TRR minskat med 10 procent de senaste tre kvartalen i år jämfört med samma period förra året. Trenden att fler över 50 år får nytt jobb håller i sig – ökar med 15 procent. I denna grupp är det flest kvinnor som får nytt jobb.


 • Fler kvinnor får nytt jobb, högre lön och befattning

  Arbetsmarknaden för tjänstemän fortsätter att vara stark  - färre tjänstemän sägs upp. Men nedgången planar ut - i tredje kvartalet i år mot samma period förra året är nedgången 3 procent. Tendensen att fler kvinnor än män fick  både högre lön och befattning på nya jobbet än året innan håller i sig. Det är också fler kvinnor än män som kommer i nytt arbete efter att de blivit uppsagda.


 • Fler över 50 och 60 år får jobb i Stockholm

  Andelen uppsagda tjänstemän över 50 år i Stockholmsregionen som fått nytt jobb har ökat med 20  procent första halvåret i år jämfört med samma period förra året. Och antalet som fått en högre befattning i sitt nya jobb har ökat med 10 procent.


 • Skåne bäst på att ge högre befattning i nytt jobb

  Andelen uppsagda tjänstemän i region Skåne som sökt stöd från TRR har minskat med tre procent under första halvåret i år jämfört med samma period förra året.  Och andelen av de arbetssökande som fick en högre befattning  än de hade tidigare har ökat med 18 procent sedan förra året.


 • Fler tjänstemän över 50 år i jobb i Västra Götaland

  I Västra Götaland har andelen uppsagda tjänstemän över 50 år som fått nytt jobb ökat med 15 procent  första halvåret i år jämfört med samma period förra året. Och antalet tjänstemän som sökt stöd från Trygghetsrådet har minskat med 24 procent mest i landet.


 • Fler över 50 år får både nytt jobb och högre lön

  Antalet uppsagda tjänstemän i Sverige fortsätter minska. Nedgången mellan första halvåret 2017 jämfört med samma period i år är 21 procent. Och andelen över 50 år som får nytt jobb fortsätter öka. Mellan 2017 och 2018 med 11 procent.  Många av de uppsagda får en högre lön i sitt nya jobb. Ökningen är 6 procent i riket.


 • Färre svenskar oroliga att förlora jobbet

  Färre svenskar är oroliga att förlora jobbet i år i jämförelse med förra året. I år säger en  miljon svenskar att de är oroliga mot 1,2 miljoner förra året.  Nästan 3 miljoner svenskar har bytt jobb de senaste fem åren. Och 2,2 miljoner vill byta jobb men tvekar.  Det visar en undersökning som TRR låtit göra. Undersökningen presenteras på ett livesänt seminarium direkt från Almedalen idag klockan 10:30. Se seminariet live eller i efterhand på www.trr.se/almedalenlive 


 • TRR i Almedalen – Amelia Adamo om åldersnojan

  I Almedalen diskuterar TRR Trygghetsrådet åldersnojan i samhället med bland andra Amelia Adamo. TRR presenterar för tredje året i rad undersökningen om hur många miljoner svenskar som vill byta jobb men av olika anledningar inte vågar.  Och det blir ett seminarium med unik statistik som visar hur tjänstemän byter karriär.


Föregående 
Sida 1 av 12
Nästa 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet