Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Pressmeddelanden

 • TRR startar ”framtids-PRAO”

  Trygghetsrådet TRR har listat 10 nya yrken som tros växa fram de närmaste åren – till exempel etikutvecklare, robotpersonlighetsdesigner och oldfluencer. I samarbete med fyra olika företag öppnar organisationen nu möjligheten att ”framtidspraoa”, det vill säga prova på några av dessa yrken redan idag


 • Framtidens arbetsliv är här!

  Är du intresserad av vilka jobb vi kommer ha i framtiden? Om roboten är vår konkurrent eller vårt komplement? Vilken kompetens som behövs för att glänsa på framtidsjobben?


 • Västra Götaland har starkaste arbetsmarknaden

  När antalet tjänstemän som söker stöd från TRR ökar något på riksnivå går Västra Götaland fortfarande som tåget. Antalet som sökt stöd från TRR har minskat med 10 procent från 1 906 till 1716 under 2018. Och andelen över 50 år som fått nytt jobb fortsätter öka och det är fler kvinnor än män som får både högre lön och befattning.


 • Stockholmsregionen tappar ledartröjan 2018

  Den långa trenden med minskande antal tjänstemän som söker trygghetsrådet TRRs stöd i Stockholm är bruten. Antalet uppsagda tjänstemän ökade med 11 procent under 2018 jämfört med 2017. Glädjande är att 20 procent fler över 50 år fick jobb under 2018. Nära fyra av tio fick högre lön i sitt nya jobb – en ökning med 3 procent.


 • Rekordökning av uppsagda i Skåne 2018

  Antalet uppsagda tjänstemän i region Skåne ökade med 25 procent mellan åren 2017 och 2018. Det är en rekordökning och gör Skåne till den storstadsregion i landet som uppvisar den tuffaste arbetsmarknaden. Däremot fick nära 4 av tio en högre lön i sitt nya jobb än de haft tidigare. Det är en ökning med 6 procent.


 • 2018 bra för tjänstemännen – men trenden bruten

  Arbetsmarknaden för uppsagda tjänstemän i landet var fortsatt stark under 2018. Men under hösten bröts den sex år långa nedåtgående trenden i antalet uppsagda tjänstemän och planade ut. Och de regionala skillnaderna växer mellan storstadslänen.


 • Fler kvinnor än män i nytt jobb i Skåne

  Andelen uppsagda tjänstemän i region Skåne ökar med 17 procent under årets första tre kvartal jämfört med samma period förra året.  Andelen kvinnor som får nytt jobb är högre än för männen. 45 procent av de som fick nytt jobb var kvinnor – 39 procent män.


 • Stockholm bäst i landet att ge 50 plussare nytt jobb

  Andelen 50-59 åringar av de som blivit uppsagda och fått ett nytt jobb i Stockholmsregionen ökar under årets första tre kvartal. Ökningen är 17 procent jämfört med samma period förra året och innebär att Stockholm är bäst i landet bland storstadsregionerna att ge äldre tjänstemän ny anställning. Elva procent fler än samma period förra året fick dessutom en högre befattning  i sitt nya jobb än de haft tidigare.


 • Flest kvinnor i nytt arbete i Västra Götaland

  I Västra Götaland har andelen uppsagda tjänstemän som sökt stöd från TRR minskat med 10 procent de senaste tre kvartalen i år jämfört med samma period förra året. Trenden att fler över 50 år får nytt jobb håller i sig – ökar med 15 procent. I denna grupp är det flest kvinnor som får nytt jobb.


 • Fler kvinnor får nytt jobb, högre lön och befattning

  Arbetsmarknaden för tjänstemän fortsätter att vara stark  - färre tjänstemän sägs upp. Men nedgången planar ut - i tredje kvartalet i år mot samma period förra året är nedgången 3 procent. Tendensen att fler kvinnor än män fick  både högre lön och befattning på nya jobbet än året innan håller i sig. Det är också fler kvinnor än män som kommer i nytt arbete efter att de blivit uppsagda.


Föregående 
Sida 1 av 12
Nästa 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet