TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Jag förstår

Startkraft stöttar uppsagda arbetare

TRR Trygghetsrådets dotterbolag Startkraft, erbjuder omställningsstöd främst till arbetare. Det innebär att du som kund har tillgång till en kvalitetssäkrad leverantör som omfattar alla medarbetare i företaget.

Startkraft har lång erfarenhet från stora och små omställningar och erbjuder stöd för hela omställningsprocessen. Sedan 2004 har bolaget anlitats av mer än 5 000 företag och stöttat fler än 50 000 arbetare.

Stöd vid arbetsbrist

När du behöver använda Omställningsavtalet för arbetare som sägs upp på grund av arbetsbrist ska du vända dig till Trygghetsfonden Svenskt Näringsliv LO, TSL. Startkraft är en av leverantörerna som TSL kan erbjuda.

Ansökan görs via tsl.se

Utbildning för chefer och fack

Under en omställningsprocess stöter du på både praktiska och känslomässiga situationer som kan vara svåra att handskas med.

För att stärka chefer med kollektivanställd personal och fackliga företrädare på LO-sidan i samband med en omställning, erbjuder Startkraft ett utbildningsstöd.

Hållbara lösningar

Bra lösningar hjälper till att skapa framtidstro. Vi vet att tidiga och väl valda insatser, ger ett gott slutresultat för företag och medarbetare.

Startkraft har utvecklat flera tjänster vars mål är att stötta medarbetare att hitta långsiktiga lösningar inom eller utanför företaget. Jobbväxling och karriärstödsprogram är några exempel.

Korta fakta om Startkraft

  • Startkraft ägs av TRR Trygghetsrådet.
  • Startkraft bildades 1999.
  • Startkraft stöttar uppsagda arbetare med personlig rådgivning, utbildning och praktiska övningar.
  • Målet är att vägen mot nytt jobb ska vara så kort, effektiv och meningsfull som möjligt.
  • Merparten av Startkrafts kunder använder TSL:s omställningsförsäkring.
  • Startkraft finns på drygt 40 platser i landet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Läs mer om Startkraft på startkraft.se 
Läs mer om TSL på tsl.se
Om TRR


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet