TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Jag förstår

Ekonomisk ersättning vid arbetslöshet

Den som är arbetslös har möjlighet att få ekonomisk ersättning från flera olika håll. A-kassan, inkomstförsäkring och avgångsersättning är några exempel.

Ersättning från a-kassan

Om du är med i a-kassan har du rätt till ekonomisk ersättning upp till högst 80 procent av din tidigare inkomst. För närvarande är inkomsttaket för a-kassan 25 025 kronor per månad. Det innebär att du bara får ut 80 procent av 25 025 kronor, även om du tjänar mer. Tjänar du mer än 25 025 kronor per månad blir ersättningen lägre än 80 procent. 

Vilken a-kassa du kan vara medlem i beror på vad du har för utbildning eller yrke. Läs mer om de olika a-kassorna på Sveriges a-kassor.se

Inkomstförsäkring

Flera fackförbund erbjuder inkomstförsäkring som ett komplement till a-kassan. Inkomstförsäkringen täcker upp till 80 procent av din inkomst. Om du har rätt till avgångsersättning (AGE) från TRR, har du möjlighet att tillsammans med din inkomstförsäkring få 80 procent i ersättning. Vill du veta mer om hur just din inkomstförsäkring är utformad, kontakta ditt fackförbund.

Avgångsersättning (AGE)

Avgångsersättning (AGE) från TRR är ett komplement till a-kassan för dig som blivit uppsagd på grund av arbetsbrist eller personliga skäl i samband med sjukdom, från ett företag som är anslutet till TRR.  

För att ha rätt till avgångsersättning (AGE) måste vissa grundkrav vara uppfyllda.

Läs mer om villkoren för AGE


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet