Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Inspiration från våra rådgivare

Här samlar vi inspiration och tips från våra rådgivare för dig som ska söka nytt jobb eller starta företag.

Vi länkar även till tipsen på vår Linkedinsida. Följ oss gärna där!

 • Dags att summera 2017

  Snart är det nytt år och för dig som söker jobb kan det vara bra att summera 2017 och göra nya planer inför 2018. Här får du 4 enkla råd som hjälper dig på vägen.

  Publicerad: 2017-12-13

 • Att hitta dolda jobb via Linkedin funkar

  En av tjänstemännen som TRR stöttat gick ut i sitt nätverk på Linkedin och berättade att han sökte jobb. Nu har han jobb som VD. Hans rådgivare på TRR berättar hur han lyckades.

  Publicerad: 2017-12-05

 • Personlighetsanalys när du söker jobb

  På TRR gör vi ofta personlighetsanalyser på de tjänstemän som kommer till oss för stöd. Men du kan även göra analyser på egen hand. TRRs rådgivare Per Sundqvist skriver om vad nyttan med en analys är.

  Publicerad: 2017-11-29

 • Så hanterar du krisen att förlora jobbet

  Att bli uppsagd från sitt jobb kan för många innebära en sorg som i värsta fall kan leda till en personlig kris och detta är något som behöver bearbetas. TRRs rådgivare Anne Wiström ger dig några råd på vägen.

  Publicerad: 2017-11-20

 • Ansökningsbrevets vara eller icke vara

  Ska det personliga brevet vara med som en av handlingarna du skickar in när du söker jobb? En del tycker si och en del tycker så. Läs TRRs rådgivare Cecilia Holmbergs syn på saken.

  Publicerad: 2017-11-16

 • Undvik tankefällor när du söker jobb

  Ofta kommer samma invanda tankemönster upp när vi gör saker. Ibland är tankarna negativa och vi fångas i en ond spiral. TRRs rådgivare Tiina Peters skriver om dessa fällor och hur du kommer ur dem.

  Publicerad: 2017-11-10

 • Krossa fördomarna om dig som 50+

  Visst finns det fördomar om äldre och visst kan det ta lite längre tid att få ett nytt jobb, men det finns några små tankevurpor du kan undvika för att öka dina chanser. TRRs rådgivare Jonas Terdin drar några korta exempel.

  Publicerad: 2017-11-03

 • Underkonsult med egen firma eller anställd

  Vi på TRR möter många som funderar om de ska vara anställda eller kanske starta enskild firma och jobba som underkonsult. Margaretha Cedercrantz, som är rådgivare på TRR och specialiserad på stöd till de som vill starta företag, ger tips...

  Publicerad: 2017-10-27

 • Personlighetsanalyser och färdighetstester

  Ibland när vi söker jobb får vi svara på olika typer av tester. Det kan vara personlighetsanalyser eller olika färdighetstester. TRRs rågivare Lisa Rosengren skriver om hur du kan förbereda dig inför ett sånt test.

  Publicerad: 2017-10-18

 • Att söka flera jobb samtidigt

  För att söka jobb effektivt så behöver man ofta ha flera parallella processer igång samtidigt. Men vad händer om du får ett jobberbjudande men har ett annat på gång som du hellre vill ha? TRRs rådgivare Lena Friberg tipsar om hur du kan...

  Publicerad: 2017-10-13

 
Sida 1 av 16
 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet