Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Inspiration från våra rådgivare

Här samlar vi inspiration och tips från våra rådgivare för dig som ska söka nytt jobb eller starta företag.

Vi länkar även till tipsen på vår Linkedinsida. Följ oss gärna där!

 • Ska jag ringa rekryteraren?

  Ska man ringa rekryteraren innan man söker ett jobb som man hittat på en annons? Det är en fråga som många ställer sig. För den som har en klar målsättning, relevanta och intressanta frågor till rekryteraren eller arbetsgivaren är svaret...

  Publicerad: 2017-03-24

 • Sök jobb i hissen

  När du av en slump träffar en person som arbetar på ditt drömföretag, kan det vara bra att ha en så kallad hisspresentation i bakfickan. TRRs rådgivare Anna Karin Laurenius Kohle berättar mer.

  Publicerad: 2017-03-06

 • 4 tips som tar dig till arbetsintervjun

  Är du som klippt och skuren för tjänsterna du söker, men ändå aldrig kallas till intervju? Du behöver inte göra något fel, men här kommer några tips som kan öka dina chanser att bli utvald.

  Publicerad: 2017-02-27

 • Tankar kring visstidanställning

  Ska man hoppa på en visstidsanställning eller välja den tryggare varianten fast anställning? TRRs Lena Friberg utmanar tanken om vad som är tryggt i sammanhanget och vad som kan vara fördelen med att våga ta klivet.

  Publicerad: 2017-02-15

 • Bli mer attraktiv på arbetsmarknaden

  Håll dig anställningsbar - bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Det är kanske dags att sätta sig i skolbänken igen. När marknaden börjar svaja framöver ökar anledningarna att göra sig mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  Publicerad: 2017-02-13

 • Stärk ditt varumärke på Linkedin

  När du har en bra profil på Linkedin kan du fortsätta att stärka ditt varumärke. En rekryterare eller rekryterande chef som går in och tittar på din Linkedinprofil bildar sig en uppfattning om vem du är. Ofta tittar de på ditt...

  Publicerad: 2017-02-02

 • Att söka jobb med ohälsa

  En del tycker att det är svårt att hantera långvarig sjukdom eller en funktionsnedsättning när man söker jobb. TRRs rådgivare Anne Wiström, Johan Levin och Johan Englund ingår alla i TRRs specialistgrupp som hanterar omställning vid ohälsa.

  Publicerad: 2017-01-28

 • Se till att få mer information om din blivande arbetsgivare

  Vi på TRR pratar ofta om hur man som arbetssökande kan förbereda sig när det blir aktuellt för arbetsgivaren att ta referenser. - Jag tycker att det är minst lika viktigt att du tar referenser på din blivande arbetsgivare, säger Lena...

  Publicerad: 2017-01-22

 • Linkedinskolan: Så fungerar ett rekryterarkonto

  Jesper Olsson, rådgivare på TRR i Stockholm, visar hur ett rekryterarkonto på Linkedin är uppbyggt. Inslaget ger en bredare förståelse för hur en rekryterare arbetar och hur du kan göra för att lättare bli upptäckt. Längd 4:31.

  Publicerad: 2017-01-18

 • Linkedinskolan: Hantera dina kontakter

  TRRs rådgivare i Stockholm, Jesper Olsson, visar i en kort film hur du kan hantera dina kontakter på ett bra sätt.

  Publicerad: 2017-01-16

 
Sida 1 av 13
 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet