Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Inspiration från våra rådgivare

Här får du som söker jobb eller är på gång att starta företag inspiration och tips från våra rådgivare. Det kan till exempel handla om hur du gör ett kraftfullt intryck på intervjun, stärker ditt varumärke på Linkedin eller hittar den dolda arbetsmarknaden.

Vi länkar även till tipsen på vår Linkedinsida. Följ oss gärna där!

 • 4 snabba för att synas på Linkedin

  Att ha en Linkedinsida som är uppdaterad är A och O när man söker jobb. Men den gör större nytta om du lägger ner lite jobb för att sprida den. TRRs rådgivare Cecilia Holmberg ger dig 4 snabba tips.


 • Så rekryterar arbetsgivarna

  TRR frågar regelbundet arbetsgivare, både i den privata och offentliga sektorn, vad som är viktigt när det gäller rekrytering. Vi ställde frågor via en webbenkät till 1146 arbetsgivare och svarprocenten var 59.8%.


 • Så lyckas du med telefonintervjun

  Kanske har du fått göra telefonintervju med en rekryterare och tänkt efteråt att du borde varit mer förberedd? TRRs rådgivare Lisa Rosengren skriver om hur du förbereder dig för en lyckad intervju.


 • Linkedin för dig som inte har några kontakter

  Majoriteten av alla jobb tillsätts via kontakter och för att jobba med sina kontakter är Linkedin ett bra verktyg. Men du kanske tycker att du inte känner någon, hur gör man då? TRRs rådgivare Johan Zetterström tipsar hur du använder Linkedin när du har ett mycket litet nätverk.


 • Intervjutips från en introvert

  Många intervjutips är skrivna av extroverta – och för extroverta. TRRs rådgivare Jonas Terdin har en introvert personlighet och ger dig några goda råd från sitt perspektiv.


 • Kom igång efter jul och nyår

  Nu när jul och nyår är över har du förhoppningsvis haft ledigt och fått vila. För en del kan det kännas lite tungt att komma igång igen med sitt jobbsökande, men TRRs rådgivare Lena Friberg ger några korta tips som kan underlätta.


 • Dags att summera 2017

  Snart är det nytt år och för dig som söker jobb kan det vara bra att summera 2017 och göra nya planer inför 2018. Här får du 4 enkla råd som hjälper dig på vägen.


 • Att hitta dolda jobb via Linkedin funkar

  En av tjänstemännen som TRR stöttat gick ut i sitt nätverk på Linkedin och berättade att han sökte jobb. Nu har han jobb som VD. Hans rådgivare på TRR berättar hur han lyckades.


 • Personlighetsanalys när du söker jobb

  På TRR gör vi ofta personlighetsanalyser på de tjänstemän som kommer till oss för stöd. Men du kan även göra analyser på egen hand. TRRs rådgivare Per Sundqvist skriver om vad nyttan med en analys är.


 • Så hanterar du krisen att förlora jobbet

  Att bli uppsagd från sitt jobb kan för många innebära en sorg som i värsta fall kan leda till en personlig kris och detta är något som behöver bearbetas. TRRs rådgivare Anne Wiström ger dig några råd på vägen.


Föregående 
Sida 1 av 16
Nästa 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet