Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Inspiration från våra rådgivare

Här samlar vi inspiration och tips från våra rådgivare för dig som ska söka nytt jobb eller starta företag.

Vi länkar även till tipsen på vår Linkedinsida. Följ oss gärna där!

 • Så lyckas du med telefonintervjun
  Kanske har du fått göra telefonintervju med en rekryterare och tänkt efteråt att du borde varit mer förberedd? TRRs rådgivare Lisa Rosengren skriver om hur du förbereder dig för en lyckad intervju.
  Publicerad: 2018-01-26

 • Linkedin för dig som inte har några kontakter
  Majoriteten av alla jobb tillsätts via kontakter och för att jobba med sina kontakter är Linkedin ett bra verktyg. Men du kanske tycker att du inte känner någon, hur gör man då? TRRs rådgivare Johan Zetterström tipsar hur du använder Linkedin när du har ett mycket litet nätverk.
  Publicerad: 2018-01-24

 • Intervjutips från en introvert
  Många intervjutips är skrivna av extroverta – och för extroverta. TRRs rådgivare Jonas Terdin har en introvert personlighet och ger dig några goda råd från sitt perspektiv.
  Publicerad: 2018-01-16

 • Kom igång efter jul och nyår
  Nu när jul och nyår är över har du förhoppningsvis haft ledigt och fått vila. För en del kan det kännas lite tungt att komma igång igen med sitt jobbsökande, men TRRs rådgivare Lena Friberg ger några korta tips som kan underlätta.
  Publicerad: 2018-01-12

 • Dags att summera 2017
  Snart är det nytt år och för dig som söker jobb kan det vara bra att summera 2017 och göra nya planer inför 2018. Här får du 4 enkla råd som hjälper dig på vägen.
  Publicerad: 2017-12-13

 • Att hitta dolda jobb via Linkedin funkar
  En av tjänstemännen som TRR stöttat gick ut i sitt nätverk på Linkedin och berättade att han sökte jobb. Nu har han jobb som VD. Hans rådgivare på TRR berättar hur han lyckades.
  Publicerad: 2017-12-05

 • Personlighetsanalys när du söker jobb
  På TRR gör vi ofta personlighetsanalyser på de tjänstemän som kommer till oss för stöd. Men du kan även göra analyser på egen hand. TRRs rådgivare Per Sundqvist skriver om vad nyttan med en analys är.
  Publicerad: 2017-11-29

 • Så hanterar du krisen att förlora jobbet
  Att bli uppsagd från sitt jobb kan för många innebära en sorg som i värsta fall kan leda till en personlig kris och detta är något som behöver bearbetas. TRRs rådgivare Anne Wiström ger dig några råd på vägen.
  Publicerad: 2017-11-20

 • Ansökningsbrevets vara eller icke vara
  Ska det personliga brevet vara med som en av handlingarna du skickar in när du söker jobb? En del tycker si och en del tycker så. Läs TRRs rådgivare Cecilia Holmbergs syn på saken.
  Publicerad: 2017-11-16

 • Undvik tankefällor när du söker jobb
  Ofta kommer samma invanda tankemönster upp när vi gör saker. Ibland är tankarna negativa och vi fångas i en ond spiral. TRRs rådgivare Tiina Peters skriver om dessa fällor och hur du kommer ur dem.
  Publicerad: 2017-11-10

 
Sida 1 av 16
 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet