TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Jag förstår

Inspiration från våra rådgivare

Här får du som söker jobb eller är på gång att starta företag inspiration och tips från våra rådgivare. Det kan till exempel handla om hur du gör ett kraftfullt intryck på intervjun, stärker ditt varumärke på Linkedin eller hittar den dolda arbetsmarknaden.

Vi länkar även till tipsen på vår Linkedinsida. Följ oss gärna.

 • Bjud upp arbetsgivaren till dans

  Jobbannonser i all ära, men lägg krut på att hitta arbetsgivare som du är nyfiken på. Fokus ska vara att visa intresse men inte direkt fråga om de har något ledigt jobb. Tänk att du ska bjuda upp till dans men inte gifta dig när du ringer och tar kontakt. Det tipset ger TRRs rådgivare Eva Cederholm-Forslund i Umeå.


 • Kom igång efter jul och nyår

  Nu när jul och nyår är över har du förhoppningsvis haft ledigt och fått vila. För en del kan det kännas lite tungt att komma igång igen med sitt jobbsökande, men TRRs rådgivare Lena Friberg ger några korta tips som kan underlätta.


 • Dags att göra bokslut över 2019

  Nu när vi närmar oss slutet på året så kan det vara bra och värdefullt för dig som söker jobb att summera året som gått. TRRs rådgivare Lisa Rosengren ger dig några handfasta råd.


 • Öka din kompetenstrygghet

  Anställningstrygghet eller kompetenstrygghet? Förmodligen kommer det sistnämnda bli allt viktigare i framtidens arbetsliv. TRRs rådgivare Lisa Rosengren tipsar om hur du ökar den för att vara attraktiv på arbetsmarknaden.


 • Låt turen drabba dig

  Söker du nytt jobb? Då ska du inte gå och vänta på turen - låt den istället drabba dig. Här tipsar TRRs rådgivare Anna Karin Laurenius Kohle hur du ska gå tillväga.


 • Berätta vilka resultat du och ditt team har uppnått

  Söker du nytt jobb som chef? När du väl kommer på en anställningsintervju behöver du konkret kunna beskriva vad du och teamet du har ansvarat för har bidragit till för resultat och nytta. TRRs rådgivare Lisa Rosengren förklarar hur du ska göra.


 • Det räcker inte att vara dig själv på intervjun

  Det räcker inte alltid att bara vara sig själv på en intervju. Du behöver vara ditt bästa själv för att lyckas. TRRs rådgivare Lisa Rosengren ger dig några konkreta tips på vägen.


 • Så får du flow i ditt jobbsökande

  Vi har väl alla någon gång känt det där sköna som kallas flow, när man lyckas hålla fokus på en sak i taget. TRRs rådgivare Carolina Sevä ger dig fyra enkla tips som ökar ditt fokus när du söker jobb.


 • Så sätter du mål för ditt jobbsökande

  Det går både snabbare och lättare att få ett nytt jobb om du sätter upp en tydlig målbild. TRRs rådgivare Magnus Persson ger dig verktygen som tar dig dit du vill.


 • Sätt mål för ditt ledarskap 2019

  Du som söker jobb som chef kan ha stor nytta av att sätta upp mål för ditt ledarskap. TRRs rådgivare Lisa Rosengren förklarar varför.


Föregående 
Sida 1 av 18
Nästa 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet