Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Lucka 7: Så blir du sökbar på LinkedIn

Varje dag fram till jul publicerar TRR ett favorit-tips i repris. Varje tips är skrivet av någon av våra kompetenta rådgivare. Att använda rätt ord, vara specifik och ha en så komplett profil som möjligt är viktigt för att rekryterare ska hitta dig på LinkedIn. Vår rådgivare Jesper Olsson tipsar om hur din profil blir sökbar.

Jesper Olsson, rådgivare på TRRMånga rekryterare använder LinkedIn när de söker efter kandidater, de utgår från en kravprofil med specifika nyckelord. För att du ska synas högt i deras sökresultat gäller det att du har rätt nyckelord i din profil, framförallt i rubrik och sammanfattning. Det kan ofta handla om små justeringar i din nuvarande LinkedIn-profil för att få den mer sökbar.

  • Ha rätt rubrik och visa i rubriken att du är tillgänglig.
  • Var specifik, fokusera på vilken riktning du vill gå, till exempel: Senior projektledare inom telekombranschen söker nya utmaningar.
  • Se till att få med samma förkortning flera gånger om det viktigt i din profil. Om du till exempel har arbetat i dataprogrammet SAP inom HR kan du använda förkortningen SAP på ett ställe och SAP HR på ett annat.
  • Se till att du har både en svensk och en engelsk profil. Rekryterare söker ofta på båda språk.
  • Vrid på sökorden, lägg till synonymer och ord som beskriver vad du gör eller vad du kan. Rekryterare söker ofta på flera specifika ord inom samma område för att hitta rätt person.
  • Fyll i de språk du kan, till exempel svenska och engelska.
  • Ställ in postnumret till din hemadress eller för annan ort där du vill söka jobb eftersom rekryterare ofta begränsar sökradien.

Optimera din profil

Se till att din profil är så komplett som möjligt, det gör att den kommer högre upp i sökträfflistorna. För att enkelt se hur komplett din profil är kan du klicka på redigera-knappen i toppfältet på din profil. Då får du förslag från LinkedIn om vad du bör åtgärda.

/Jesper Olsson, rådgivare TRR

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet