Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår
Tillbaka

Sätt på dig jobbsökarglasögonen

Du kan på ett enkelt sätt upptäcka nya jobbsökarmöjligheter bara genom att alltid ha på dig dina ”jobbsökarglasögon”. Pia Oskarsson, rådgivare på TRR, tipsar om hur du kan tänka för att nosa upp dolda möjligheter.

Pia Oskarsson, rådgivare TRR TrygghetsrådetDen lokala morgontidningen
När du läser din lokala morgontidning, antingen på nätet eller som tidning, fundera på vad det verkligen står där. Finns det någon artikel där rubriken handlar om att företaget X har tillverkat en ny produkt, växer eller har fått nya utmaningar? Det kanske står att ett företag ska etablera sig på din hemort.

Tänk efter vad dessa rubriker innebär. Kan det finnas möjligheter till jobb hos dessa företag? Då kan du arbeta proaktivt med ditt jobbsökande och redan nu skicka in en intresseanmälan. Referera gärna till artikeln du har läst, och förklara varför du tycker det är intressant att arbeta för just dem. Det visar på egen drivkraft och engagemang, och då ligger du steget före alla de som väntar på att en eventuell jobbannons ska dyka upp i framtiden.

Möjligheterna kan finnas utanför din dörr
Du kan också använda samma typ av glasögon när du hör dina lokala nyheter eller är ute på sociala medier. Tänk efter om det du läser kan leda till jobbmöjligheter för just dig. Du kanske ser reklamskyltar om du är på något lokalt idrottsevent. Är det något av företagen som är obekanta för dig? Du kan söka företagens namn på nätet för att se om det är intressant för dig eller inte.

När du är ute och går på din hemort fundera på vilka företagsskyltar finns det?. Kanske du ska titta på olika delar just på din ort, det kanske finns områden där kluster av företag finns. Du kan åka dit och skriva ner vilka företag du inte känner till och sedan använda google. Det du hittar kan du sedan använda för att bedöma om du ska skicka in en intresseanmälan.

Jobbet kan finnas på bussen
Var också uppmärksam när du är ute och åker buss eller bil. Vad står det på företagsbilar, lastbilar och bussar?, Vilka företagsnamn hittar du? Känner du till alla dessa eller är det något företag som du kanske borde titta närmare på för att veta om det finns en möjlighet till jobb där?

Kanske du är på ett seminarium där deltagare från företag är med. Antingen tar du kontakt direkt eller så skriver du ner företagen för att senare kolla upp om det kan vara intressant för just dig att arbeta där.

Företagsmässor
Har du möjlighet att vara med på någon företagsmässa där flera företag samlas och du vet vilka företag som ska medverka? Läs då på om företagen i förväg. Är det något av företagen som känns intressant att besöka. Fundera på vilken motivering du ska ha när du går fram till det företaget på mässan och varför vill du få en kontakt med dem. Börja inte med att du är jobbsökande, utan börja med att beskriva varför du vill veta mer om dem. Visa på ditt genuina intresse.

Lycka till med dina nya ”glasögon”

Pia Oskarsson, rådgivare TRR Trygghetsrådet

Tillbaka

Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet