TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Tillbaka

Sök jobb via Facebook

Majoriteten av alla tjänster tillsätts i dag via kontakter. Här hittar du tips på hur du kan använda dina kontakter på Facebook för att komma steget närmare ett nytt jobb.

Jesper Olsson

Var öppen på Facebook med att du söker jobb. Idag är det inget konstigt att bli uppsagd och söka jobb, det ska inte ses som skamligt eller jobbigt.

Jesper Olsson, rådgivare TRR

Informera ditt nätverk

  • Berätta för dina kontakter via Facebook att du är på jakt efter ett nytt jobb. Kanske finns det någon i ditt nätverk som kan tipsa om ett jobb du annars hade missat.
  • Lägg till jobb och utbildningar i din profil. Då får andra snabbt en bild av din kompetens.

Rensa din profil

På Facebook bestämmer du själv hur stor del av din profil som ska vara synlig. Du ställer enkelt in vilka kontakter som ska se hela din profil eller bara delar av den.

Resultat från Facebook och andra sociala medier, hamnar ofta högt i Google-sökningar.

  • Rekryterare brukar göra en sökning på internet. Därför är det viktigt att foton, som lätt kan misstolkas om de rycks ur sitt sammanhang, och övrig information ger ett trovärdigt och professionellt intryck.
  • Ta bort bilder du inte vill att kommande arbetsgivare ska se.

Se över dina statusuppdateringar. Tänk noga igenom vad du kommunicerar och hur det kan påverka andras bild av dig.

Jobbannonser

Många företag ser fördelar med att rekrytera personal via Facebook. En del företag annonserar om lediga jobb för att hitta nya medarbetare.

Följ TRR på Facebook

På TRRs Facebooksida publicerar vi regelbundet tips för dig som söker nytt jobb.

Följ oss här 

Tillbaka