TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Rådgivning till uppsagda

TRR stöttar på vägen mot ett nytt jobb eller start av företag. Du har rätt till rådgivning, som är en del av TRRs stöd, i två år från första dagen utan anställning.

Margaretha Holmqvist, journalist. Foto: Håkan Lindgren

Att bli sedd för den jag är av någon som kan ge handfasta råd. Det är något fler borde få chans till.

Journalisten Margaretha Holmqvist, tidigare TRR-klient, vågade släppa taget och bli frilans.

Logga in och ta del av ditt stöd

Du som har blivit beviljad stöd från oss har tillgång till både digitala och fysiska aktiviteter. För att ta del av det digitala utbudet loggar du in 

När du gjort det kan du bland annat ta del av workshoppar och webbinarier, olika former av matchningsmöjligheter med arbetsgivare och få tips på hur du skapar ett riktigt vasst cv och brev. Du får också vägledning kring utbildning och yrkesval, samt stöd i hur du startar företag.

Stöttar hela vägen

Rådgivningen stöttar dig i processen att hitta ett nytt jobb eller starta företag

Många väljer att studera. Antingen för att uppdatera sin kompetens eller söka sig till ett nytt yrke eller en ny bransch. TRRs rådgivare kan vara bollplank och stötta med kompetenshöjande insatser.

Lång erfarenhet

Våra rådgivare har lång erfarenhet av omställning, uppsägningar och rekrytering. De har också en mycket god kunskap om arbetsmarknaden nära dig. Rådgivaren stöttar och utmanar dig, men i slutänden är det du som måste göra jobbet.

Kom ihåg att vara aktiv redan från början. Vår statistik visar att nio av tio aktiva klienter når en positiv lösning, det vill säga ett nytt jobb, studier eller startar eget företag, inom cirka sju till åtta månader.

Missa inte heller våra sociala medier. Varje vecka bjuder vi på nya tips och inspirerande artiklar på Linkedin och Facebook 

Då kan rådgivningen börja

Rådgivningen hos TRR kan inledas när din ansökan är godkänd. Kontakta oss så snart du kan. Gärna redan under uppsägningstiden.

Din arbetsgivare avgör om du får träffa en rådgivare på arbetstid.