TRR använder cookies på denna webbplats för att förbättra funktionalitet, analysera trafik och att möjliggöra delningsfunktioner till sociala medier. Läs mer om hur vi använder cookies

Jag förstår

Starta företag

Har du en affärsidé som du vill förverkliga? För att lyckas är det viktigt att ha en genomtänkt affärsplan och budget. Som klient på TRR får du stöd på vägen till beslutet om att starta företag eller inte.

Ungefär åtta procent av TRRs klienter väljer att starta företag. Våra undersökningar visar att 87 procent av dem fortfarande är livskraftiga tre år efter starten.

Du behöver inte välja mellan att starta företag eller söka en ny anställning. Du kan göra både och parallellt och bestämma dig när du kommit en bit på vägen.

Stöd av rådgivare

Under processen får du stöd från din rådgivare. Tillsammans diskuterar ni dina idéer och hur du ska gå vidare. Behöver du kvalificerad rådgivning av jurister, revisorer eller andra experter vet din rådgivare vart du ska vända dig.

TRRs företagsspecialister, som håller gruppaktiviteter i ämnet, kan också hjälpa till.

TRR Online och gruppaktiviteter

På TRR Online, webbplatsen för dig som är klient på TRR, finns verktyg och övningar som ger dig ett underlag inför beslutet att starta företag. Du kan bland annat ta fram en affärsplan och sätta upp en budget. Övningarna hittar du i modulen "Jag och min affärsidé".

TRR ordnar också gruppaktiviteter för dig som funderar på att starta företag. Du kan delta i gruppaktiviteten "Starta företag – information", som ger grundläggande information om företagande. Nästa steg är "Starta företag – från idé till beslut", där du lär dig att ta fram ett beslutsunderlag.

Starta företag och AGE

Om du är egenföretagare eller planerar att starta företag gäller särskilda villkor för avgångsersättning (AGE)


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet