Vi tar hjälp av cookies för att TRR.se ska fungera så bra som möjligt. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår

Aktuellt från TRR

 • Studier leder till nytt jobb

  Frågan om studier är en bra väg vidare efter en uppsägning har TRR velat ha svar på. I Almedalen presenterades en undersökning som ger svar. Dessutom diskuterades behoven av kompetensutveckling i arbetslivet och varför det är viktigt med livslångt lärande.


 • ”Alla goda krafter är bra"

  Så kommenterar Caroline Söder, vd för Trygghetsstiftelsen, påståendet att omställningsaktörerna blir en gräddfil för dem som redan har bäst position i arbetssökarvärlden. Hon och övriga vd:ar för de fem stora trygghetsorganisationerna håller inte med forskaren Lars Walter om att vår omställningsmodell ger en undanträngningseffekt.


 • TRR i Almedalen

  TRR kommer att finnas på plats i Visby under Almedalsveckan 2014. Här hittar ni mer information om var vi medverkar.


 • The lubricant of the Swedish redundancy process. Leerschool Europe – the Swedish transition system

  TRR omnämns och en av TRRs klienter medverkar i en artikel i den holländska tidningen Der Volkskrank. Läs hela artikeln på engelska.


 • Saab i konkurs - en extrem omställning

  Onsdag den 7 maj är du välkommen på ett frukostseminarium då vi presenterar rapporten om TRRs största omställningsprojekt, Saab Automobile AB i konkurs – en extrem omställning.


 • Livliga diskussioner på medieseminarium

  På förmiddagen den 12 mars anordnade TRR ett seminarium om omställning i mediebranschen. Initiativtagare till seminariet var Ann-Sofi Sjöberg, informationschef och Erik Sjögren, rådgivare, båda från TRR Trygghetsrådet och med lång erfarenhet i mediebranschen. De drygt hundra deltagarna bestod av både arbetssökande journalister och mediefolk. Lyssna på hela seminariet på Journalistförbundets podcast.


 • Ingen lätt matchning

  Matchningen på arbetsmarknaden går inget vidare. Men lösningar finns, menar företag, fack och arbetsgivarorganisationer: En bättre dialog mellan akademi och näringsliv, bättre grundutbildning, en ny syn på kompetens och faktiskt, mer aktivitet hos företagen.


 • Kompetensrusta tjänstemännen

  På arbetsmarknaden längtar vi efter ljumma vindar nu. Flera stora varsel aviserades i januari: SJ bantar med cirka 400 personer i hela landet, Whirlpool lägger ner sin anläggning i Norrköping och Green Cargo, med flera företag inom transportsektorn, säger upp. Med erfarenhet vet vi att fler stora varsel lär komma.


 • Tidsbegränsad ändring i omställningsavtalet

  En anställning som avslutas genom en överenskommelse, utan att en uppsägning har ägt rum, berättigar nu till AGE (avgångsersättning). Bakgrunden till detta är att TRR Trygghetsrådets styrelse fattat beslut om att godkänna AGE till tjänstemän som avslutar sin anställning utan att förhandlad uppsägning gjorts mellan facklig organisation och arbetsgivare.


Föregående 
Sida 5 av 5
12345
Nästa 


Skriv ut
Gå upp

Lämna synpunkter på innehållet